Sverigemästare i SEO 2011


Då var den då igång – tävlingen ingen väntat på! Jakten på titeln ”Svensk Mästare i SEO”, anno 2011. Eller inofficiell mästare i alla fall, det är inte någon officiell tävling. Inofficiell för att det inte kan finnas någon officiell sådan, i brist på ett officiellt SEO-organ som kan legitimera den. Hur som helst, tänker jag nu gå och vinna mästerskapet och bli Sverigemästare i SEO 2011?

Nej, jag avstår nog tror jag. Jag har inte tid och inte tillräckligt med länkkraft att slösa på en ny domän. Känner heller inte för att betala för ett nytt domännamn, då en av tävlingsreglerna är att man måste starta på något nytt. En vettig regel för all del, det skulle bli lite orättvist annars. Vilket det ändå kommer bli, eftersom många sitter på enorma mängder länkkraft som de kan styra och vrida på som de vill.

Som varför skriver jag om SEO-mästerskapet 2011 då?

Därför att mycket roligare än att faktiskt vara med i tävlingen är att skugga den. Ponera nu att det här inlägget skulle ligga och bubbla i top 20-30 när tävlingen går mot sitt slut? Hur mycket är då en länk härifrån värd för de tävlande. Hur mycket är då en 301-redirect av artikeln värd ett par dagar innan deadline? Tanken kittlar. Dussintals tävlande som slitit hårt ett kvartal för att få tag i den eftertraktade titeln! Kanske ett värdefullt pris vid sidan av rätten att skryta om att vara bäst på SEO? Tänk att få skriva Sverigemästare i sökmotoroptimering på sitt visitkort? Budgivningen kommer bli hysterisk – kanske går mot tresiffrigt!

Fall nu för länkbetet!

Så haka på! Länka till den här bloggposten med ankartexten Sverigemästare i SEO 2011 så lovar jag att sälja 301-redirecten på Tradera till förmån för Rädda Barnen när det lackar mot jul! Ju högre jag rankar för sökfrasen ”Sverigemästarei SEO 2011″ desto värdefullare kommer den här sidan att vara för de tävlande.

Och för er som eventuellt tror att jag skojar och egentligen försöker pusha mig själv? Nej, jag är inte och kommer inte vara med i tävlingen. Jag kommer heller inte att länka från den här sidan till någon av de tävlande om de inte betalt för det. Och i den mån någon faktiskt är galen nog att betala för den så kommer jag skicka pengarna till Rädda Barnen, varenda krona. Och om ingen betalar för den så kommer jag skicka pengar till Rädda Barnen ändå – det får blir årets julklapp helt enkelt.

  1. Inga kommentarer än.
(publiceras inte)