Poster taggade seo

Google hämtar, men indexerar inte

Den senaste tiden har jag fascinerats över Googles effektivitet när det kommer till att hämta/indexera sidor snabbt. Det här inlägget till exempel, kommer med all sannolikhet att vara ute i indexen ungefär 2 minuter efter att jag publicerat det. Ibland tar det några sekunder, ibland någon minut längre. Men en annan domän jag la upp för inte så länge sedan har råkat ut för ett annat öde.

I väntan på indexering

,

Inga kommentarer

Blir du hittad med ditt företagsnamn på Google?

Idag är (så gott som) alla företag representerade med en egen webbsajt på nätet. Förutom det så finns man förmodligen omnämnd på diverse platser – om inte annat i de otaliga katalogtjänster som parasiterar på bolagsverkets register och trollar med sina sökmotorknän för att lista just ditt företag högt upp i sökresultaten. En gissning är att över hälften av alla registrerade bolag, vid en direkt sökning på bolagsnamnet, ligger sämre till än sajter som 121.se, foretagsfakta.se, foretagskatalogen.se och allt vad de kan heta. Och det är ju i så fall bara toppen på SEO-problemet…

Nio slumpvis testade företagsnamn på Google

, ,

1 Kommentar

Brudkronor

När vi gifte oss, jag och min kära hustru, så hade hon en brudkrona på huvudet. Nu har jag blivit ombedd att hjälpa Kerstin, som gör dessa brudkronor, att få hennes butik att synas på nätet. Hur svårt kan det vara?

Först och främst får man kolla konkurrensen. Det finns ca 13.000 träffar på Google om just brudkronor. Kör man brudkrona i singular så är antalet ganska exakt det dubbla. Även sökningar på singularformen är fler, men frågan är om inte pluralformen leder till fler avslut om man är en butik. Vill jag handla något så söker jag nog oftare på det i plural. Vill jag titta på en bild, eller ha fakta om företeelsen i fråga så söker jag i singular. Så vi skjuter in oss på brudkronorna.

Så här optimerade vi för brudkronor

, ,

Inga kommentarer

Rubriken – det viktigaste i ditt blogginlägg

En rubrik är värd tusen ord. Åtta av tio läsare slutar nu att läsa det här inlägget. Det viktigaste är redan sagt, resten kommer oundvikligen att bli upprepning och vidareutveckling av vad jag vill ha sagt – vikten av en slagkraftig rubrik för att dra läsare till din blogg.

För några veckor sedan fick jag en bluffaktura från “Svenska Handelsinstitutet” och skrev ett inlägg om det under rubriken Svenska Hälsoinstitutet – en faktura med svininfluensa. Trafiken dagarna efter slog alla rekord för den här bloggen och bildade en snygg alptopp i statistiken för december. Varför? Svaret är enkelt..

Läs hur du kan förbättra rubrikerna i din blogg

, ,

Inga kommentarer

Har jag fått svininfluensan? Vad är symptomen för svininfluensa?

Normalt sett så kan man ju googla saker och ting och få svar på första träffsidan. När det kommer till “heta saker” som svininfluensa eller A/H1N1 eller “nya influensan” (kärt barn har många namn), så är det dock inte lika lätt. Google kan inte sålla agnarna från vetet och om vårdguiden med flera relevanta källor till information är vetet i det här fallet, så är det agnarna som är duktiga på SEO-biten.

Låt mig först besvara frågan om vad symptomen på svininfluensa är, eftersom jag riskerar att bidra till bruset kring detta:

Läs om symtomen för svininfluensa

,

1 Kommentar

Charlie Schulman, så jävla härlig bebis?

bloggsök.se kan man just nu överst i listan över mest sökta termer se följande tre:

1 charlie schulman, så jävla härlig bebis!
2 charlie schulman – sötast i landet
3 charlie schulman – superbegåvad!

En snabb sökning på google på nämnda Charlie ger en ledtråd..
Läs resten av detta inlägg »

, ,

Inga kommentarer

Trattamento Ding Vita!

Uppenbarligen är jag nu multilingvist och har i ett slag (tack för det FarbrorGoogle) översatt min blogg till sisådär 40 språk. Det här innebär att jag gått från två inlägg till runt 80 utan att göra mer än att installera en liten plugin och ackompanjerat den med en widget. Alldeles för enkelt.

Vad Anders har för sig har jag inte riktigt haft tid att kolla, men jag utgår ifrån att tar det lugnt i Spanien och därmed inte har tid att blogga. ("Nu släcker jag min dator för några veckor och hoppas att den är ominstallerad när jag är tillbaka!" är ju någon slags ledtråd också för all del).

, , , , ,

Inga kommentarer

Sökvänliga sidnamn

Det är ont om tid att skriva blogginlägg när man har en nästan nyfödd knodd och dessutom ska försöka återgå i arbete efter den upplevelsen, men ambitionen är att åtminstone peta in något varje dag. Det första fick bli inställningen för permanenta länkar (permalinks) och lite arbete med SEO, SEF-URL:er och allt som ska till.

SEO är en förkortning för ”Search Engine Optimization” och innefattar allt arbete man lägger ner på att få sidan att hittas på Google, förlåt sökmotorerna. Det handlar förstås om titeln på sidorna, kategoriernas namn, en del så kallat ”meta-data” som keywords/nyckelord och description/beskrivningar, men även mer avancerade tekniker som interna länkar, sidstruktur och nyckelordsdensitet. Läs resten av detta inlägg »

, , ,

Inga kommentarer